4 Ekim 2013 Cuma

3 gun surecek manyetik firtina basliyor..


Güneşte meydana gelen yılın en şiddetli patlamasının bu sabahtan itibaren dünyaya manyetik fırtına olarak ulaştı ve hafta sonuna kadar etkisi devam edecek.

Rusya Meteoroloji  Dairesi açıklama yaparak,  kronik kalp ve damar hastalıklarıyla sinirsel bozuklukları bulunan kişileri önlem almaları konusunda uyardı.
Güneşin dünyamızdan görünmeyen yüzeyinde, 29-30 Eylül tarihleri arasında meydana gelen şiddetli patlamanın büyük bir plazma kümesi biçiminde saniyede 900 km hızla güneş sistemi derinliklerine yolculuğuna başladığı belirtildi.
Rusya Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan uyarı açıklamasında manyetik fırtına olarak bilinen tabiat olayının olumsuz etkilerinin Perşembe sabahından itibaren hafta sonuna kadar devam edeceğini bildirildi.
OLUMSUZ ETKİLERE DİKKATDünyanın manyetik alanının zorlanması anlamına gelen fırtınayla sebebiyle pek çok kişinin olumsuz yönde etkileneceği belirtilen raporda şu uyarılar yer aldı:
Manyetik fırtınalar sırasında insanlardaki rahatsızlıklar daha belirgin hal alır. Risk gurubuna ilk başta kalp ve damar rahatsızlıkları bulunan kişiler girer. Çoğu zaman hipertansiyon gözlenir. Manyetik fırtına insanın sinir sistemine de etki eder. Sadece ruhsal bozuklukları olan kişiler değil, sağlıklı insanda da stres ve bunalım belirtisi gibi durumlarla karşılaşabilir. Sebepsiz gibi görünen baş ağrısı gözlenebilir. Bu nedenle önümüzdeki üç gün risk gurubuna girenler, özellikle kalp hastası kişilerin yanlarında devamlı kullandıkları ilaçları bulundurmasında büyük yarar var. Aşırı fiziki yorgunluğa yol açacak hareketlerden kaçınmak gerek. Stresli olacağı önceden bilinen işlere birkaç gün ara verilmeli.

3 yorum:

  1. Merhaba Fatoş hanım,
    Kendimizi psikoljik olarak hazırlamamız konusunda bizlerin dikkatini çektiğiniz için teşekkür ederim. Sevgilerimle, Ece

    YanıtlaSil
  2. merhaba;bazen hem duygu halimizde hem de vucudumuzda anlam vermedigimiz sikintilar olur ya hani aslinda bunlarin sebebi hep gokyuzundendir.. :)hem kendimizi hem de varsa yasli esimizi dostumuzu bu duruma hazirlamak dogru olur diye dusunuyorum..en azindan kalp ilaclarini yanlarinda tasiyarak.. :)
    sevgiyle kalin

    YanıtlaSil
  3. Yeniden Merhaba, Fatoş hanım
    Hani 1. gün, 2. gün, 3. gün .... diye yazdığınız günceleriniz ve yol aydınlatmalarınız varya ben onların bazılarını okuyamıyorum, acaba onları yeniden paylaşabilir misiniz? Sizi takip etmek ve yaptılarınızı uygulamak çooook kolayıma geliyor. Sevgiler. Ece

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...