15 Kasım 2013 Cuma

Dizginleri ele alma zamanı – Boğa Dolunayı


Son zamanlarda ayağımızı yere basacak, topraklayacak enerjilere ihtiyacımız var ve bu Pazar (17 Kasım) gerçekleşecek Dolunay, Boğa burcunda ve bu ihtiyacımıza yetişiyor.
Son zamanlarda beş gezegen ve Güneş su burçlarında ve bu dönem topraklanma ihtiyacımız daha da arttırdı. Bir de Akrep burcunda güneş tutulması geçirdiğimize göre bu dönemi dört gözle bekleyenler olduğunu hissedebiliyorum.
Boğa burcunda gerçekleşecek bu dolunayla yaşamdaki güven ve stabiliteyi sağlayan konuları gözden geçirme zamanı. Yaşamınızda güven ve kalıcı stabiliteyi neler sağlıyor? Toprak burcu olan Boğa, materyal güvenlik, değerler, sahip olduklarımız, güzellik, sakinlik ve kişisel-değeri temsil eder. Dolunaydan önce ve sonraki 3-4 gün bu dolunayın etkileri altında olduğumuzu da hatırlatmak istiyorum.
Boğa’nın verdiği potansiyel güç; çalıştığımız iş ve projeler üzerinde kararlılık ve konsantrasyon. Bu etkilerle aceleci değilizdir, yetişecek bir yer yoktur. Koşturmak yerine, yaşamın verdiği güzelliklerin keyfine varırız. Uyumlu ve keyifli bir seviyede kalırız. Bu dolunayda kendimize hak ettiğimiz keyifli ortamları yaratalım, enerjiler bunu bize sunuyor. Dünyevi güzelliklerin kıymetini bilirken de şükür hissiyatını açığa çıkartmak ve yükseltmek yine bu dönemi en verimli şekilde değerlendirmemizi sağlar.
Son zamanda yaşadığımız türbülanslı dönemin, değişikliklerin, bağların kopmasından, duygusal durumlardan gelen huzursuzlukların ötesine geçtiğimizin sinyalleri veriliyor önümüzdeki günlerde. Yeni kapılar aralanmadan evvel, bir durup, nefes alma zamanı. Bedenimizde biriken stresi de Yoga, doğada yürüyüş ve derin farkında nefeslerle rahatlatma zamanı.
Boğa dolunayında odak noktalarından birisi de “bağımlılık”. Sağlıksız bir şekilde bağlandığımız huyları, alışkanlıkları, kişileri, ilişkileri ve konulara ciddi anlamda odaklanma zamanı. Bu bağımlılılkların altında yatan duyguları, bozulmuş bakış açılarını, sınırlayan inançları, korkuları ve yetersizlik hissiyatından kaynaklı cesaretsizliklerin gözünün içine bakma zamanı. Bu tür bağımlılıklar yaşam enerjimizden çalar, ve yaşam akışımızı statikleştirir, yerimizde saydırır. Bağımlılıklar sahte güvenlik veya stabilite hissiyatı verirler, bu yüzden de yaşantımızı kişilere ve şeylere bağımlı harcar gideriz. Dizginleri ele alma zamanı.
Materyel alanı yöneten Boğa burcu etkisinde olduğumuz bu dönemde, para durumları duyguları tetikleyip tepkiler verilmesine neden olabilir. Aceleci bir tavırla, egonun ön gördüğü şekilde materyel durumu düzeltmeye çalışmak yerine, neden daha derine gidip kişisel-sorgulamaya başlamayalım? Arzuların arkasında ne yatıyor? Sizi onlara iten şey ne? Değerinizi bu materyal şeyler mi belirliyor? Nereye, ne kadar? İçinizdeki yetersizlik duygusunu materyel ile tatmin etmeye mi çalışıyorsunuz? Eğer para ile olan ilişkinizi şifalandırabilirseniz, yaşam kaliteniz daha önce tatmadığınız tatminkarlıkta değişir. Şifalandırırsanız hayatınıza çekeceğiniz insanlar sizin gerçek değerinizi bilecek ve size gösterecek insanlar olur.
Bu dolunay, rahatlayıp, duyumlarımızın farkındalığında, dünyevi nimetlerin kıymetini bildiğimiz, sağlıklı beslendiğimiz, güzel aromatik kokular ve atmosfer içinde olduğumuz, harika dostlarla muhabbet içinde olduğumuz, değerli anları onore etme zamanı.
Yavaşlayıp, her tecrübenin değerini bilme zamanı. Adım adım, her basamağın manasını anlama zamanı. Ayakları yere basma zamanı.
Bu dolunay meditasyonunda kendimize söyleyeceğimiz cümleler ve akabindeki hissiyat şöyle olmalı:
“Bağımlılıklarımı derinden bırakıyorum” – “Ben güvenilir ve sağlam bir kişiliğe sahibim”
http://gulenaypema.com/makaleler/merkur-bogayi-ziyarette-kalici-misafir-edalari/dizginleri-ele-alma-zamani-boga-dolunayi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...