11 Eylül 2013 Çarşamba

11 Eylül 2013 Astrolojik Bakış



Ay-Merkür arasında hasıl olan destekleyici etkisi yüksek enerjiler din, felsefe, politik konular, vicdan meselelerinin genel anlamda gündeme getirebilir. Terazi-Yay aksında meydana gelen bu destekleyen enerjiler Ay Yay(halk vicdanı) ve Merkür Terazi(adalet) konularında oldukça etkin bir süreci başlatıyor olacak. Haklarımızı adaletin vicdanlı ellerine teslim edicez. Uranüs-Merkür arasındaki zorlayan enerjiyle kitlesel bazda hareket, saldırı, aşırı agresyon işin içine karışabilir. Kitleleri etkileyecek durumların vuku bulmasına sebebiyet verebilir.
Bireysel anlamda haritalarımızda vurgulandığı alanlarda fikir, düşünce, felsefe, inanç gibi konularda sorgulayan bir kafa yapısı içerisinde olacağımızı söyleyebiliriz. Ay-Mars etkinliği tüm agrese olmuş duygu durumuna daha da bir hareketlilik katarak Aslan Burcu’nda ki yerleşiminden hareketle ‘organize’ olma hali katabilir. Kitlesel anlamda gruplaşma, ortaya çıkma, gözönünde gerçekleşecek bir toplumsal ‘isyan’ haline dönüşebilir. Ay-Neptün zorlayan etkileriyle idealize edilen herşeyin hallaç pamuğu misali karmakarışık bir hal alacağını, amaçlanan konudan sapılabileceğini gösteriyor.
Türkçe meali ‘hak aranırken aslında söylenmek istenen konunun kafa karışıklığı yaratacağı, hedefe ulaşmakta zorlanacağını’ söyleyebiliriz. Çünkü, Neptün ‘bulanıklık’ hali yaratabilir. Ayrıca Neptün sıvı, gaz gibi etkileriyle ile de meşhur olması yukarda bahsettiğim durumun geçmişte yaşanmış olan toplumsal hareketin ‘gaz bombaları’ ile etkisiz hale getirilebileceği durumuna işaret edebilir. Halk ve otorite birkez daha karşı karşıya gelebilir. Tüm bu gökyüzü etkilerini astrolog olarak eklemek istediğim en önemli konu ‘LÜTFEN SAĞDUYU SAHİBİ’ olalım. Zor dönemlerden geçiyoruz. Göklerin bilgeliğini ‘olumlu’ olarak kullanalım. Hepimiz saygı, sevgi ve toplumsal kuralları ihlal etmeden hareket etmeye çalışalım. İnancımız en büyük gücümüz olsun. Dua, meditasyon, enerji çalışmaları en önemli yol arkadaşlarımız olsun. Bireysel dönüşüm sağlanmadıkça kollektif değişim sağlamak imkansız. Neptün-Venüs arasında meydana gelen olumlu etkileşim sayesinde yaratıcılığın doruklarında dolaşabilir. İdealize ettiğimiz herşeyi evrene iletebiliriz.
Çünkü Venüs Akrep yerleşimi ‘ilişkilerde köklü değişim’ enerjisini açığa çıkarabilir. Neptün etkileşimi sayesinde Venüs ‘bırakma’ enerjimizi körüklüyor olacak. İlişkiler, ortaklıklar, verilen sözler tümden herşey büyük bir sınavdan geçecek. Zorlayıcı bir etkileşim söz konusu. Neptün(aşkınlık) Venüs(ilişkiler) sayesinde zorlayan enerjiyi ‘ilahi irade’ ye ulaşmak yolunda kullanabiliriz. Ülkemizin genel haritası üzerinde sanatçılarımızla ilgili güzel gelişmeler yaşanabilir. Olumlu yönde kullanabilecek bu kollektif etkiyi bireysel ve toplumsal hayrımıza kullanabiliriz. Neptün-Satürn-Venüs üçlüsü olumlu enerjileri ile kalıcı sanatsal çalışmaların ortaya çıkabileceğini gösteriyor.
Mistik bağlamda konuya eğilirsek büyük bir mabet, tapınak, cami yada benzeri bir şeylerin inşasına başlanabilir. Veyahut gizli kalmış böyle bir alanın önemi açığa çıkabilir. Pluton-Merkür arasında zorlayan enerjiler fikirsel iletişimin baskıcı bir şekilde bireysel ve toplumsal etkileşimde açığa çıkacağını gösteriyor. Fanatik eğilimli, dogmatik düşünceler zararlı, baskıcı tutumlar sergileyebilir. Hepimiz en güzele emanet olalım, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim…

Güçlü Metin DÖKÜMBİLEK

The post 11 Eylül 2013 Astrolojik Bakış appeared first on Okyanusum.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...