19 Eylül 2013 Perşembe

Dolunay Geldi Hoş Geldi & Dolunay’ın Burçlara Göre Etkileri



Dolunay tüm duyguların açığa çıktığı olumlu yada olumsuz herşeyin aşikar olduğu zamanlardır. Dolunay bitişler kadar yeni başlangıçların vücut bulmasına olanak tanır. Tüm dengelerin Terazi’nin kefeleri misali dengelenmesi için ilahi irade tarafında her ay meydana gelir. Gelelim bu Ay’ın DOLUN haline… Tam Dolunay anına göre çıkartılan haritada Yükselen burç Yay, Güneş Başak Burcu’nda yerleşmiş.
Ay ise Balık Burcu’nda en ‘dolun’ halini yaşayacak. Şimdi tüm bu temalar ile doğan sevgili Dolunay’ımıza ‘iyi ki doğdun’ diyerek toplumsal olarak bizleri nasıl etkileyeceğine dair Balık DOLUNAY’ımızı yorumlayalım.
Ana göre çıkartılan haritanın yükselen burcunun Yay’da yerleşmesi umut dolu, iyi niyetli, inançlı, felsefesi olan bir yapı sergileneceğini gösteriyor. ASC dispozitörü Jüpiter’i Yengeç Burcu’nda seyrüsefer ederken tüm bu inanç sistemi ve iyi niyeti ikili ilişkilerimize yansıtacağımızı gösteriyor. Evlilik, ortaklık, ilişkiler konusunda ciddi gelişmeler yaşanabilir. Ciddi gelişmeler derken hepimiz cümbür cemaat evleniyoruz demek değil tabiî ki J Aslında Jüpiter iyimser yapısıyla ‘ilişkileri’ derinlemesine şifalandırarak, mercek altına alacak diyebiliriz.
Görülmeyeni bir filozof edasıyla görebilir, hem kendimizi hem karşımızdakini Yengeç Jüpiter’inin desteği ve duygusallığıyla empatik bir şekilde değerlendirebiliriz. Jüpiter’in aynı zamanda ‘iletişim’ evinden geliyor olması olaya ayrı bir boyut kazandırıyor. Çünkü, an haritasında bu evde DOLUNAY gerçekleşiyor. Şimdi burası oldukça önemli! İlişkimizdeki ‘iletişim’ mevzusu ciddi şekilde önem kazanıyor. An haritası diyor ki; ‘İletişim’ ile ilgili ilişkinizde yeni başlangıç ve bitişler yaşanabilir.
Şunu sorarım hepimize: Karşımızdakini dinliyor muyuz? Yoksa dinlediğimizi mi sanıyoruz? Dolunay’ın ‘İletişim’ evinde ve Balık Burcu’ndaki bu durumu iletişimsizliğin sesinin desibelini kulaklarımızı sağır edecek kadar yükseltebilir. Hem Yengeçvari bir duygusal patlamayla… Kulağa oldukça kötü geldiğinin farkındayım. Duygusal anlamda özümüzde bağlantıyı kestiğimiz çocuğun sesini dinleme zamanı. Tanrısal parçamızın sesini duyarak Allah’ın ‘Vedud’ esmasının tınılarını dinlemek gerekiyor bugünlerde. Çünkü içimizle kestiğimiz bağlantı dışımızla da bağlantı kanallarını kopardığımızı gösteriyor.
SEN NEYSEN DÜNYAN O’DUR felsefesini(yay) hayata geçirmemiz gerekiyor. Jüpiter-Merkür arasında exact 90 derecelik zorlayan bir etki mevcut bu anlamda. İletişimde abartılı, aşırı duygusal, aşırı empatik olabiliriz! Konuştuğumuz sözlere, verdiğimiz vaatlere DİKKAT! Empati kurmakla duygusal dramalar arasında ciddi farklılıklar vardır. İnandığımız değer kalıplarının ‘yanlış’ olduğunu görebiliriz. MC derecesine yapışık olan Merkür geçmiş zamanlardan getirdiğimiz diplomasi, politika, adalet duygularının ‘vicdanın’ sesi ile ters düştüğünü, mücadele edeceğini gösteriyor.
Bu oldukça ‘karmik’ bir etkiyi gösteriyor. İkili ilişkilerimize yansıttığımız toplumsal maskelerimizin yavaş yavaş yok olmaya yüz tuttuğu bir dönemdeyiz. Uzun süredir ‘kollektif’ bilinçaltımızda taşıdığımız ‘halef’ olma enerjisini yitirdiğimizi anlatıyor. İNSAN sadece ve sadece İNSAN olarak safi duygularımızı politika, fikirler, gelenekler, milliyetçilik adı altında yitirdiğimizi söylüyor gökler.
Başak-Balık aksında gerçekleşen bu DOLUN enerjisi adeta Tanrısal enerjinin rasyonelize olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Güneş’in haritada ‘dönüşüm’ enerjisini anlatan evden geliyor oluşuyla RUHSAL DÖNÜŞÜM’e atılan bir çentik denebilir. Değişim yoktur DÖNÜŞÜM vardır(!) Ay Düğümleri tüm bu ruhsal dönüşüme çanak tutacak. Çünkü, hedonist doğamızın ortaya çıkardığı tüm sahip olduklarımızı bırakmamız gerekiyor. 10. Ve 4. Ev akslarında meydana gelen bu oluşum kökler, gelenek, tarihi ‘bilinçaltı’ izlerinin tamamen temizlenmesi gerektiğini gösteriyor.
Zorlu bir etkileşim çünkü Boğa sabit bir burçtur, bırakmak istemez. Oysa, tepedeki Akrep’te gidilmesi gereken yönde artık yeni yöneticiler, fikirler, toplumun sahip olduğu tüm geçmiş ‘karmik’ yüklerin temizlenmesi gerektiği açıkça ortaya koyuluyor. Tüm bu temizlenme ‘ilişkiler’ yoluyla ‘politik’ ve ‘hukuki’ anlamda gerçekleşeceğini gösteriyor. Yönetim sistemi, kökten değişebilir. Sizden ricam İLİŞKİLER konusuna öncelikle ÖZ’ümüze ayna tutarak başlayalım. Uzun süredir tozlu paslı bir alana kilitlediğimiz ruhumuzdan öğreneceğimiz çok şey var. İçten dışa doğru giderek arınmaya başlayalım. Sahip olduğumuz maddi dünyaya ait tüm duygu ve materyal sahipliklerimizin yerini RUH’umuzun alma zamanıdır.
Pluton-GAD arasındaki 120’lik ‘geçmiş’ bağlılıklarımıza gitmenin kolaylığını gösteriyor. Oysa bilinen gerçekler bir zamanlar yoktular. İçimizdeki korku enerjisine sarılmayalım. Pluton korkulara sarılmayı kolaylaştırıyor. Korku ile beslenen geçmişimize ELVEDA diyelim bu DOLUNAY’da…
DOLUNAY’IN BURÇLARA GÖRE ETKİLERİ (Lütfen yükselen ve Ay Burcu’nuzu da OKUYUNUZ!)
#Koç Burcu: Duru görünüz ve derin hissedişleriniz artabilir. Maddi ve manevi rahatsızlıklarınız şifalanabilir. Dua, meditasyon ve ilahi irade ile bütünlük sağlayabileceğiniz kapılar açılacaktır. Gizli düşmanlıklar, sırlar ortaya çıkacaktır. İç aleminize dönerek sakin, dingin ve huzurlu birgün geçirmenizi öneririm.
#Boğa Burcu: Arkadaş gruplarınız, sosyal çevrenizle alakalı yeni gelişmeler meydana gelebilir. Sosyal çevrenizden gelecek destekler, yardımlar görebilirsiniz. Yardımlaşma enerjisini açığa çıkartma, yeni fikirler edinmek için uygun zamanlardır. Bazı arkadaşlıkların sonlanmasına sebebiyet verebilir. Bırakın mutlaka yenisi gelecektir(!) Yapmak istediğiniz herşey netleşecek, hedef belirleyeceksiniz.
#İkizler Burcu: Mesleki anlamda önemli gelişmeler yaşanabilir. Sorumluluk sahibi olmak, toplumsal statünüzün farkına varacağınız bu zaman diliminde aslolan patronun kendiniz olduğunu anlayacaksınız. Kariyer anlamında yön ve rotanızı net şekilde yöneticinizle paylaşmanız gerekiyor. Belki de kariyer anlamında yeni bir yöne doğru hayatınızın dümenini kırmak gerekebilir. Korkmayın evrenin bolluk ve bereket enerjisi her daim üzerimizdedir.
#Yengeç Burcu: Tanrısal bir yardım görmeniz mümkündür. Uzak yerlere seyahat edebilir, fikirlerinizi yayınlama kararı alabilirsiniz. Rüyalarınıza odaklanın. Yabancı insanlardan gelecek faydalar, beklediğiniz hukuki bir sürecin tamamlanması söz konusu olabilir. ‘Ben kimim’ sorusuna yanıt bulacaksınız.
#Aslan Burcu: Korkularınızla yüzleşebilirsiniz. Her neden korkuyorsanız geçmişten getirdiğiniz kodlarınızı bırakmanızı öneririm. Ölüm korkusu abartılı şekilde çoğalabilir. Aşırı sahiplenme ve kıskançlık duygularınızla yüzleşin. Ölüm, hastalık ve başımıza gelecek kaza, keder ve elem gibi her türlü durum hepimiz için geçerli.
#Başak Burcu: İkili ilişkilerle ilgili sürüncemede kalan konuların sonuca ulaşması söz konusudur. Karşılıklı empati, anlayış ve ilişkinin içerisinde geçtiği sınavlar söz konusu olacaktır. Dürüst olarak karşımızdaki kişilerle ‘İletişim’ kuralım. Unutmayalım; biz neysek; karşımızdaki O’dur!
#Terazi Burcu: Sağlık konusunda endişeli olabiliriz. Uzun süredir üzerinde durmadığımız bir sağlık problememiz varsa ortaya çıkabilir. İyileşmeniz için ortaya çıkan bu duruma hamd etmeniz gerekir. Hastalık hastası olmamaya DİKKAT etmek gerekir. Gündelik uğraşılarda iç sıkıntı, mükemmeliyetçilik yüzünden psikolojik rahatsızlıklar vuku bulabilir.
#Akrep Burcu: İlahi aşkın ortaya çıkışı olarak nitelendirebiliriz. Özünüzdeki dönüştürme yeteneği en üst oktavlarda kendini gösterecektir. Ayrıca yeni başladığınız ilişkileriniz sınavlardan geçecektir. Çocuklarla ilgili olarak ufak tefek sıkıntılar yaşanabilir.
#Yay Burcu: Aile, özel alanlarımız ve evimizle alakalı yeni süreçler yaşanabilir. Taşınma kararı alabilir, şehir değiştirebiliriz. Veya yepyeni bir ev satın almaya karar verebilirsiniz. Psikolojimizde yüzleşmekten korktuğumuz konuları gün yüzüne getirebilir. Aile büyükleri ile ilgili sürtüşme yada sağlık problemleri yaşanabilir.
#Oğlak Burcu: Yakın çevre ve kardeşlerle alakalı gelişmeler yaşanabilir. İletişim şekliniz daha derin ve merhametli bir hal alacaktır. Kollektif kaynaktan gelen bilgileri çevrenizden duyabilirsiniz. Mutlaka çevrenizi DİNLEYİN! Yazma, çizme, şekil verme ile ilgili tüm konularınızı tamamlayabilirsiniz.
#Kova Burcu: Maddi-manevi sahip olduğumuz herşeyi aşırı sahiplenme, yeni kaynakların ortaya çıkışı yada elde sahip olduğunuz şeylerin yitişi. Aşırı hırs ve sahiplenme güdüsü kişinin Dünyevi hırslarını arttırarak manevi alemden uzaklaşmasına sebebiyet verir. İlahi iradeyle arasına kalın ‘zan’ perdeleri örebilir.
#Balık Burcu: Empati ve duygusallığın en tepesinde olacaksınız. Çevrenizdeki insanlara şifa, huzur ve sakinlik getiren özel bir enerji aurasıyla çepeçevre kuşatılıyorsunuz. Hem kendinize hem karşınızdaki kollektif kaynaktan gelen sevgi, merhamet ve anlayışla yardımcı olabilirsiniz. Enerjiniz çok yüksek!
EN GÜZELE EMANET OLUN, HAYIRLARDAN HAYRIN KOLAYLIKLA GELMESİNİ TEMENNİ EDERİM.
GÜÇLÜ METİN DÖKÜMBİLEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...