16 Eylül 2013 Pazartesi

16 Eylül 2013 Astrolojik Bakış



Gökyüzü bugün oldukça hareketli bir haftaya başladığımızın sinyallerini veriyor. Psikolojik ve fiziksel anlamda çok fazla enerjinin açığa çıktığı gezegen etkileri mevcut. Ay-Güneş arasında ‘biquintile’ tabir ettiğimiz açılanma eril ve dişil enerjilerin sıradışı bir etkileşim içerisinde ortaya çıkacağına işaret ediyor. Psikolojik bağlamda değerlendimek gerekirse ‘ruhsal’ tarafımızın ‘ilahi irade’ tarafından destekli olduğunu söyleyebiliriz.
Dünyasal olayları(Ay) değerlendirirken ‘ilahi irade’(Güneş) tarafından aydınlatılmış olduğumuzu söyleyebiliriz. Kendinizi bir elma çekirdeği olarak düşünün. Bir elma çekirdeğini toprağa gömerseniz elma ağacı olacaktır. Uygun koşul ve şartlar sağlanırsa(!) Bu açıda zorlanmadan ortaya çıkan ruhumuzun sahip olduğu parlayan güzellikleri ortaya çıkartmamıza kolaylıkla yardımcı olabilmesidir. Elma çekirdeği elma çekirdeği olabileceğini bilir; şüphe duymaz, kendisini elma ağacı olmak için zorlamaz sadece OLUR(!) Başak-Kova aksında ortaya çıkan bu özel etkileşim Güneş(Başak) ‘ilahi irade’ Ay(Kova) ‘devrim, değişim’  burçlarında meydana geldiği için devrimsel nitelikte ortaya çıkabilecek yaratıcı kuvvelerin ortaya çıkışını müjdeliyor.
Bilinç düzeyinde bir aydınlanma olarak nitelendirilebilecek bu etki kanımca ‘özel’ zamanlara işaret ediyor. Büyüyen Ay fazında meydana gelen bu etkileşim Başak enerjisi ile oldukça uyumlu. ‘Hasar zamanları’ yani ‘karmik’ enerjilerin şekilleneceği bir alana girildiği etkisini yayıyor. Farkedebilen kişiler için elbette…
Uranüs-Merkür karşıtlığı bu enteresan açılanmaya kollektif bir enerjiyle dokunarak sıradan düşünme kalıplarının yıkılarak toplumsal fikirlerin genele yayılacağının sinyallerini veriyor. Merkür-Ay arasındaki açılanma sayesinde iletişim, yazma, konuşma gibi konularda ‘olumlu’ gelişmeler yaşayabileceğimizi anlatıyor.
Ay-Venüs etkileşimi ilişkiler konusunda zorlayan, irdeleyen, risk alan yapıda olunacağını gösteriyor.
Kova-Akrep enteresan bir işbirliği sağlar astrolojide. Antik çağ astrolojisi olarak konuya yaklaşmak istiyorum. Kova-Akrep aksı anticia olarak birbirlerini görürler. Dolayısıyla, burada zorlayan bir enerji olsa da ‘kavuşum’ gibi çalışabilir. RİSK unsurları DİKKAT çekebilir! İlişkilerde ahlaki yapının bozulması, kirlenme gibi durumlar ortaya çıkabilir. Aniden ortaya çıkacak tehlikelere karşı temkinli olmakta fayda var.
Ay-Mars karşıtlığı tüm bu etkiye agresyon, kısıtlanma getirebilir. Bu kısıtlanma daha çok fikirsel anlamda kendini gösterecektir.
Ay-Satürn arasındaki zorlayan enerjiyle tüm bu etkiyi kısıtlayıcı bir şekilde hissedebiliriz. Ay (halk) ciddi şekilde zarar gören etkiler altında kıstırılmış bir durumda kendini gösteriyor. Tek çıkış yolu bireysel anlamda özümüzdeki TANRI ÇEKİRDEĞİ’ni keşfedebilmekten geçiyor.
Ay-Uranüs arasında destekleyen etkiler tam bu noktada ani halk direnişleri, toplumsal patlamaları tetikleyecektir. Bireysel anlamda haritamızda tetiklenen noktalarda ani, beklenmedik, sarsıcı durumlar yaşamamız mümkündür. Ay Düğümleri böylesine zorlayan etkiler alıyorsa derim ki; kadersel, geri dönüşü olmayacak durumlara hazırlıklı olalım.
Uranüs-Mars arasındaki rahat enerji akışı Dünya genelinde meydana gelecek saldırı, bombalama gibi olayların meydana geleceğini gösteriyor. Venüs-Satürn arasındaki kavuşum enerjisi üzerimize yük olan tüm ‘ilişki’ kalıplarını altüst ederek, ortadan kaldıracak. Ülkemiz anlamında sanat, eğlence, yeraltı dünyasından bir kayıp haberi alabiliriz.
Pluton-Satürn arasındaki etkileşim sebebiyle tüm bu etkiler kaba kuvvet, şiddet, baskı, acı verici bir dönüşüm dönemine zemin hazırlayacaktır. Zorlayan enerjilerin yoğun olarak yaşandığı kollektif bir ‘arınma’ sürecinden geçiyoruz. Değerlendirme ve farkındalık düzeyimiz oranında olayları yaşıyoruz. İlahi irade’nin bir parçası olduğumuzu unutmadan, özümüzdeki ışığa odaklanalım. Ruh temizdir, saftır. Biz ‘İLAHİ İRADE’ nin bir parçası olduğumuzu unutarak kendimizi et beden olarak değerlendirdiğimiz zaman buraya geliş amacımızdan sapıyoruz. NE İSEK; O’NU DENEYİMLİYORUZ! NE EKSİK NE FAZLA! O yüzden kendi içimizden başlayarak ‘DÖNÜŞELİM’… Bu güç hepimizde mevcut…
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini dilerim….
Güçlü Metin DÖKÜMBİLEK
The post 16 Eylül 2013 Astrolojik Bakış appeared first on Okyanusum.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...