5 Mayıs 2011 Perşembe

Bugun hidirellez....


Biliyorsunuz bu gun özel bir gün, Hıdırellez. Hıdırellez günü, Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olduğu sayılarak kutlanmaktadır. Bugün de dileklerimizin gerçek olacağına dair yaygın inançlar vardır ve kolektif biliçte yer eden her inanç çok önemlidir, çünkü siz inansanız da inanmasanız da sizin de bağlı olduğunuz kolektif alanda bu inanç kayıtlıdır ve bir şekilde sizi de etkilemektedir. Bu nedenle ben bu özel günü her şekilde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Özellikle akşam 20:30 ile 21:30 günün en şanslı saatleri olarak dikkatimi çekiyor. Saatlere uymanız çok önemli değil ama uyabilirseniz yapacağınız çalışmanın gücü daha etkili olur diye düşündüğüm için imkanınız varsa çalışmanızı bu saatte yapmanızı eğer yoksa ikinci seçenek olarak gece 00:50 ile 01:40 arasını değerlendirebilirsiniz ancak ilk verdiğim saatin enerjisi daha yüksek.

Öncelikle ne istediğinize karar verin. Gerçekten istediğiniz ve düşününce kalbinizin hızlanmasını sağlayacak olan istediğinize odaklanın. Mecbur olduğunuzu hissettiğiniz için bir şey istemenizin faydası olmayabilir önemli olan gerçek istediğinizi bulmanızdır. Buna karar verince istediğinizi bir kağıda yazın. Yine niyet yada seçim kelimelerini kullanın. Yazarken olumsuz şeyler istemeyin, borçları ödemek, hastalıktan kurtulmak gibi niyetler doğru değildir, bolluk- bereketin artması, sağlıklı olmak gibi niyetler olabilir ama ben daha spesifik şeylerle çalışmanızı öneririm. Bu konuda örnek vermem kolay değil çünkü herkesin isteği farklıdır ama bir ev almak, bir iş kurmak, evlenmek, çocuk doğurmak gibi niyetler daha net isteklerdir.

Beyaz renkli bir mum yakın, beyaz renk arınmayı simgeler ve ateş hıdırellezin de sembollerinden birisidir. Daha sonra yüzünüzü doğu yönüne dönün, doğu yönü hem baharı hem de yeni başlangıçları simgeler. Mum da tam önünüzde yani doğu yönününde olsun. Sonra isteğinize odaklanın ve sanki olmuş gibi heyecanlı hissetmeye çalışın burada duygu üretmek çok önemlidir, içinizde istediğinizin gerçekleşeceğinin heyecanını duymaya çalışın ve istediğinizi 7 kere okuyun. Okumanız bitince

" Niyetimin gerçekleşmesine izin veriyor ve niyetimi evrene gönderiyorum" diyerek kağıdınızı yakın.

Yakarken güvenli kurallarına uyun ve yanmayan bir kapta yakın. Daha sonra küllerinin üzerine yarım çay bardağı kadar su dökün ve suya nefesinizi üfleyin. Ateş elementinden sonra su ile su elementini ve nefes ile de hava elementinin enerjilerini kullanmış oldunuz. Son olarak bu külleri bir ağacın dibine dökmeniz gereklidir ki toprak elementinin gücünden de faydalanalım. Eğer ağaç bulamıyorsanız sadece toprağa da dökebilirsiniz, dışarıda açık havada daha iyi olur ancak buna imkanınız yoksa evinizdeki bir bitkiyi de kullanabilirsiniz. Ancak bitkiye dökerseniz çok dikkatli olun bu bitki ölmesin bu sembolik olarak olumsuz bir etki oluşturur. Külleri dökerken " Niyetim bereketli topraklarda büyüyecek, gelişecek ve yeşererek bana ulaşacak" deyin. Bu şekilde 4 elementin gücünden de faydalanmış olacaksınız.

Bu çalışmayı hıdırelleze özel verdim ve yapanların faydalanmasını seçiyorum. Hıdırellez bittikten sonra yapmanız aynı etkiyi yapmayacaktır çünkü o gün kolektif bilincinde inanç gücünü arkanıza alacaksınız bu nedenle yapmak isteyenler bu geceyi ve mümkünse verdiğim saatleri değerlendirsinler.

Yine bu gece cüzdanlarınızın ağzını açık bırakın, erzaklarınızı koyduğunuz dolapların kapakları açık kalsın ve klasik olarak isteğinizi resmederek gül ağacına da asabilirsiniz. Bereket getirmesi için bir keseye pirinç koyarak bu gece mutfağınıza asabilirsiniz. Bunlar geleneksel uygulamalardır ve bunları da yapma şansınız olursa çok iyi olur.

Türk kültüründe hıdırellezde duaların kabul olması için sadaka verme geleneği de vardır bunu da hatırlatmak istedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...