20 Mayıs 2011 Cuma

Mutluluk Buradadir Iste, Alin Onu



Tanri dedi ki:


Dunyadaki can sIkintiniz ve rahatsizliginizla ilgili ne yapabiliriz? Goruyor ve biliyorsunuz ki dunyayi mevcut haliyle algilamaniz murad edilmedi. Dunya hayatini, bir vaha olmaktan ziyade, bir mesakkat yumagi, bir didisme hali, bir deneme alani olarak gorme egilimindesiniz. Evet, dunyanin kesinlikle dikkatinizi ona yoneltmenize ihtiyaci vardir ve sizin de Kim oldugunuzun farkina varmaniz gerekmektedir. Mesele, dunyada neler oldugundan ziyade size neler oldugudur. Dusunceleriniz nerelerdedir ve sizi nereye goturmektedir onlar? Sizi yesil vahalara goturen dusuncelere sahip olun.

Nasil dusundugunuz, icinde yasadiginiz dunyada buyuk farklar yaratir.

Eger dunya cocugunuzsa ona ilham vermeniz, onu tesvik etmeniz gerekir. Onu suclayip ayiplamayin artik. Kusurlarina isaret etmeyin. Inandiginiz, onem verdiginiz seyler, guzellik ve sevginin egemenligi gibi degerler olmasina ragmen dikkatiniz guzelliklerden ziyade hala kusurlar uzerinde olabiliyor.

Icinde yasadiginiz dunya bir sanat eseridir. Evet, uyumsuzluk ve duzensizlik mevcuttur fakat buna ragmen kainattaki duzeni ve guzelligi gercekten inkar edebilir misiniz? Bunu yapabilir misiniz? Dunyaya baktiginiz zaman, avuclariniza ya da bir agacin yapraklarina baktiginiz zaman hayrete dusmekten baska ne yapabilirsiniz? Kaygiyla, uzuntuyle, sIkintiyla doluysaniz eger yanlis yerlere bakiyorsunuzdur. Hatalardan yana bakmak onlari siddetlendirir. Bu sekilde onlari alenilestirirsiniz. Dikkatinizi odaklayacaginiz, dunyaya elini uzatacak olumlu bir seyler yok mudur yeryuzunde?

Dusundugunuz seyleri yansitirsiniz. Neyi yansitmak istiyorsunuz, neyi yaymak istiyorsunuz aziz cocuklarim? Onlari yansitin.

Neyi yansittiginiz bir baskasina degil tamamen size baglidir. Yani baktiginiz sey, yayip yansittiginiz seydir. Yureginizin arzusu dunyadaki zulmu ortadan kaldirmak bile olsa, bu zulumden yana baktiginizda onu desteklemis olursunuz. Bu zalimlik hallerini, suclari ve siddeti sona erdirmek icin cok icten bir niyette olabilirsiniz; fakat onlari analiz edip inceledikce bu meseleleri daha cok desteklemis olursunuz.

Hastakliklari mesken tutacak hastaneler insa etmis olursunuz, suclulari himaye edecek hapishaneler kurmus olursunuz. Ortadan kaldirmak istediginiz seyi cok daha fazla guclendirirsiniz. Odaklandiginiz noktalari degistirin.

Yasalara uyan, kibar ve saygili kitlelere odaklanin. Kusur bulmaktan ziyade itibar gosterin.

Eger dunya, icinde yasadiginiz bir muhitse ona, kendinize bakilmasini istediginiz gozle bakin. Eger kusur arayisi icindeyseniz kendinizden yana baktiginizda da onu bulabilirsiniz. Baska bir seyin arayisinda olun - mutlulugun mesela. Size mutluluk veren seylerin arayisinda olun.

Mutlulugun size verilen ya da verilmeyen bir sey olduguna inanma egiliminiz bulundugunu biliyorum. Ya da sizden alinmak uzere verildigini dusundugunuzu. Yaniliyorsunuz. Mutluluk tamamen sizin tercihlerinizden biridir. Size zorla yamanmaz o. Almaniz icin sizindir. Mutluluk buradadir iste, alin onu. Size teslim ediyorum.
Cok degerli, nadide ve musfik bir edinimdir mutluluk. Boyle olmasina ragmen karar yine sizindir. Zamanin bir noktasinda sinirli mutlulugu kabul etmek uzere karar vermistiniz. Simdi mutlulugun tamamini secin. Mutlulugu secmek inanin ki mutsuzlugu secmek kadar kolaydir.

Borsaya girdiginizde sectiginiz herhangi bir hisse senedini satin alabilirsiniz. Dilediginiz herhangi bir ruh halini de boyle satin alabilirsiniz. Mutlulugun bir maliyeti yoktur, lakin bir bedeli olsaydi da sayet, mucadelenin ve mutsuzlugun bedelinden cok daha dusuk olurdu bu. Ayni parayla muazzam bir mutluluk ve coskuyu satin alabilecekken akli basinda kim gidip de bu parayi mutsuzluga yatirir ki? Evet, tercihleriniz
vardir. Onlarda karar kilin.

Ceviren: Engin Zeyno Vural
www.heavenletters.org

Sevgi ve sifayla kalin,

Sifa Cemberi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...