14 Mayıs 2011 Cumartesi

Hawaii'ye gitti melekleri keşfetti:Beki Ikala Erikli!


Hawaii'ye gitti melekleri keşfetti

Oğluyla daha fazla zaman geçirmek için stresli iş hayatından kaçıp, Hawaii'de spiritüel bir eğitim alan Beki İkala Erikli, çok satan Meleklerle Yaşamak adlı kitabında, mucizelere inanmak gerektiğini hatırlatıyor

Önce Robert Kolej, ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olup, başarılı bir kariyer yaparken, yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu hisseder mi insan? Beki İkala Erikli hissetmiş. Bir şirketin İsviçre'deki şubesinde çalışırken, altı yaşındaki oğluyla ilgilenemediğini düşündüğü, ama işin içinden çıkamadığı dönemde bir arkadaşı ona meleklerden yardım istemesini söylemiş. Beki, "İtiraf ediyorum, melekler lafını ilk duyduğumda 'Yok artık, neler uyduruyorlar,' demiştim. Ama eğitimlerimi tamamladığımda tüm dünyam değişmişti," diyor. Erikli, daha önce haritada yerini bile tam bilmediği Hawaii'de meleklerle iletişim kurma eğitimi aldıktan sonra Türkiye'de yaşama kararı almış. Meleklerle Yaşamakadlı kitabı 30. baskıyı yapan Erikli, "Melekler özgür iradenize karışmamak için siz istemedikçe yardım etmezler. Onun için isteyin!" diyor.

- Başarılı bir kariyerin ortasında ne oldu da yaşamınızı tamamen değiştirmeye karar verdiniz?
- Fiziksel belirtiler başlamıştı. İşe gidince, sırtım tutuluyordu. Bir tarafım, oğlumla istediğim o sıcak ilişkiyi kuramadığımı söylüyordu. Üç ay işe ara vermeye karar verdim. Bu üç ay, önce altı, derken dokuz ay oldu. O kadar mutlu oldum ki oğlumla. İşe dönmeye hazırlanırken, 'Keşke daha hafif bir pozisyonda çalışsam,' diye düşünmeye başladım. Ama şirketim büyük bir anlaşma imzaladı ve yetkilerim arttı. Bunun üzerine istifa edip, ayrıldım. İki hafta sonra şirketten aradılar ve 'Tam istediğiniz gibi bir iş var,' dediler. Kabul etmedim. Ama bu teklif 10 gün önce gelseydi, dönecektim. Ondan sonra danışmanlık yaptım, çocuklar yararına vakıf hizmetlerine giriştim. Beş ay yaşam koçluğu eğitimi aldım.

- Meleklere merakınız ne zaman başladı?
- Bir arkadaşım meleklerle iletişim kurulduğunu anlatan bir kitaptan söz etti. 'Yok canım, o da ne?' dedim. Çünkü beynimin hep sol tarafını, mantıkla düşünen bölümünü kullanmaya alıştırılmıştım. Bir gün can sıkıntısından kitabı okumaya başladım. Daha ilk sayfalarda etkilendim ve 'Bu işte bir iş var, öğrenmem lazım,' dedim. Kitabın yazarı Dr. Doreen Virtue'nün meleklerle çalışma eğitimine katılmak için Hawaii'ye gitmeye karar verdim. Eşim ve annem, 'Ne yaptığının farkında mısın?' diye sormaya başladı. Ama 300 kişilik müthiş bir eğitimdi.

HERKES İSTEMEYİ UNUTTU
- Herkes konuşabilir mi onlarla?
-
Tabii. Görmek, duymak, hissetmek ve bilmekle gerçekleşir. 'İçimde şöyle bir his var,' deriz ya bazen... İşte içinizdeki o hisleri fark etmek önemli. Hangisi gerçekten iç ses, hangisi ego, bunu ayırt edin. Bütün olay istemeyi bilmek, hatırlamak. İstemeyi unuttu herkes. Melekler biz istemezsek yardım edemiyorlar.

- Neden?
- Çünkü bizim burada özgür irademiz var. İrademize müdahale edemiyorlar.

- Size hiç göründüler mi?
- Hayır, ama gören çok kişi var. Farkındalık ve spiritüel gelişiminiz arttıkça görme şansı da artıyor. Gözlerinizin önünde minik flaş çakması gibi ışıklar görüyorsanız, melekleri görüyorsunuz demektir.

Melekler sevgiyle çalışır
- Kitapta birçok melekten bahsediyorsunuz...
- Hepimizin koruyucu iki meleği var. Üç büyük dinde Mikail, Azrail, İsrafil geçer. Onun dışında da birçok başmelek var. Kitapta 15'inden söz ettim.

- Hayatta her istediğimizi meleklere bırakmak, her şeye sahip olmayı istemek, insanı tembelliğe itmez mi? Öyle sonsuz bir kaynak var mı dünyada?
- Aslında kaynak, sınırsız. Melekler de sevgiyle çalıştığı, Allah'ın bize uzanan eli olduğu için kötü bir şey isteyemezsiniz zaten... En doğru zamanda, en hayırlı şeyler olur.

Rüyalarınızı bir deftere yazın
- Kitapta duru görüsü güçlü olanların melekleri gördüğünü yazıyorsunuz. Ama rüya bile görmediğini söyleyenler vardır.
- Herkes rüya görür. Bunu ben söylemiyorum, bilim insanları söylüyor. Sadece farkında değillerdir. Ben de öyleydim, anlamlandıramıyordum. Başucunuza bir defter, kalem koyun meleklerden yardım isteyin. Gece yatarken 'Ben yarın rüyalarımı hatırlayacağım,' yazın. Sabah mutlaka hatırlıyorsunuz. Duru görü, sadece rüyalar da değil. Örneğin bir konuda karar veremiyorsunuz, ama çevrenizdeki pek çok işaret aslında size onun yanıtını veriyordur. Sadece dikkat edin.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...