9 Nisan 2013 Salı

22. Gün – Davranma Hali



Sabah erkenden Eva'yi dolastirmaya cikardim;hava muhtesem..Keyfim bi yerine geldi ki sormayin...:))
Bi taraftan da icim icim yemiyo degil..gecen haftadan bu yana dusundugum islemleri yapsaydim inanilmaz bir para kazanacaktim..Sabah ic sikintilariyla bu sekilde dolasirken birden Serap'in soyledigi geldi aklima.."Demek ki o para senin kismetinde yok!"...Cok hakli..Gercekten bu para benim kismetinde degilmis ya da gelmek icin zamani var..:))
Teslimiyet cok onemli..Kucuklugumuzu bi dusunelim..Anne-babamiza ne kadar guvenirdik di mi;onlarin bizim icin daima en dogrusunu soyledigine;bizim icin hep iyisini istedigine sonsuz guven..Onlarin bizim icin kotu dusunmeleri;bizim hayrimiza olmayacak birseyi bize vermeleri soz konusu olabilir mi?Asla! E;peki yuca Allah'im..Biz butunu goremiyoruz..Sadece ana odaklanip;o anki duygularimizla;nefsimizle hareket ediyoruz..Oysa butune bakabilsek;gelenin o anda bizi uzse bile muhakkak hayrimiza oldugunu kabul edebilirz..Nitekim gecmise donup bakin;zamaninda bizi uzen olaylarin sonrasinda hep demedik  mi iyi ki oyle olmus diye?..

Dun hastanedeydim..Oncelikle sunu soylemek lazim ki;surekli "depresyondayim" demeyi agzina pelesenk etmis arkadaslarim icin ustune basa basa soylemek istiyorum ki:depresyondan cikmak istiyorsaniz hastanede yarim saat gecirin!!..Sekerden bacagi kesilenler,umutsuz hastaliklara yakalananlar;kazalar gecirip yuzunu gozunu parcalamislar;v.s.,v.s.....Anlatmaya gerek yok;akliniza getirseniz bile yeter....Saglikli olmak;yuruyebilmek;gorebilmek;nefes alabilmek kadar buyuk bir zenginlik yok...Sikayet etmeden once nelere sahip oldugumuzu hatirlayip;sukretmemiz lazim...Binlerce;onbinlerce kere hem de...

22. Gün – Davranma Hali

Herhangi yeni bir sürecin başlangıcı, ne yaptığımızı bilmediğimiz ve öğrenmek için önemli bir zaman harcadığımız bir periyotla işaretlenir. Öğrenme sürecinde, yaptığımız şeye aşinalığa erişmek için gerekli olan yeteneklere ve anlayışa aşina oluruz. Mucizeler yaratmak da aynı şekildedir, bu yeni bir süreçtir ve bu yeni yetenekleri öğrenerek bir zaman harcamalıyız. Ancak mucizeler ile bizler sadece sahip olduğumuzu unuttuğumuz bir güce yeniden bağlanıyoruz. Böylece yaptığımız şeyi biliyormuşuz gibi davranabiliriz, çünkü ruhumuzda yaptığımız şeyi biliyoruz, mucizeler zaten gerçekleşmiş ‘gibi’ davranırken zihnimize onu yakalamak için zaman veriyoruz, çünkü Evrende mucizeler zaten önceden gerçekleşmiştir.

Bugün mucizeler listenizi gözden geçirirken, kendinizi mucizelerinize zaten sahipmişsiniz gibi davranma haline koymak için neler yapabilirsiniz? Mucizeleriniz şimdiki anda gerçekleşirken görebilir misiniz? Mucizelerin, onları istediğimiz anda gerçekleştiğini hatırlayın, realitemizde ortaya çıktıkları zaman değil. Mucizelerinizi almış olduğunuzda yapmış olacağınız gibi, pozitif, inanmış, kendinden emin ve mutlu olabilir misiniz? Sürece yardımcı olmak için, mucizeler zaten gerçekleşmiş ‘gibi’ davranın, çünkü evren’in gözünde onlar gerçekleşmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...