11 Nisan 2013 Perşembe

24. Gün – Evrensel Yasalar


Lut'a eslik eden melekler...Lut'un kurtarilisindan sonra ;geride kalan Lut kavminin tuz heykellerine donustugune inanilir..




     Bugun biraz gec kaldim yazmakta;cunku bu saate kadar nerdeyse Discovery Channel'da bir belgesele takildim..Dinlerdeki mucizeleri ve doga olaylari anlatan bir belgesel..Lut kavminin basina gelenleri anlatiyordu ben actigimda..Dikkatimi ceken se su oldu:Allah Lut'a yol gostermesi icin meleklerini gondermis!..Sonra da basladim izlemeye ve bir taraftan da Lut'un hikayesi google'dan arastirmaya...Cesitli yazilar var ama ben kendimce en uygun oldugunu dusundugumu sizlerle asagida paylasiyorum...

    Ardindan tekrar bir belgesel basladi:Isa!Burada da Isa'nin carmiha gerilirken hic aci cekmedigini ve ardinda 2 koruyucu melek oldugunu anlatiyordu..Yani sabah sabah sanki bana teyid icin ardi ardina gelen 2 belgesel...:))Su anda baslayan belgesel ise sabahkinin tekrari:Kutsal Kitapta sakli sirlar....:))Hani daha once anlatmistim ya;meleklerimiz bize isaretler yollarlar diye:bazen tuyler;bozuk paralar;gokkusagi;bir muzik ya da belki bir televizyon programi...:))Dun Doreen'in kitabini okumaya devam ettim..Yeni bir bolume basladim;orada meleklerin isaretlerinden birinin cennetten gelen sesler oldugunu anlatiyordu..Ve sunu diyordu bu ses bazen karsinizda konusan birinin bir cevabi olarak geliverir onunuze;bazen bir televizyondaki mesajdir;bazen de sizin ic sesiniz olarak gelir..Cok acil durumlarda ise direk sesi duyarsiniz..Bazen size teyit geldiginde kulaginizda bir cinlama duyarsiniz ya da tuylerinizin diken diken olusudur bu teyit...

    Bu aralar biraz farkli farkli islerle ugrastigimdan konsantrasyonum dagildi gercekten ve dun bir kart cektim..Aynen sunu diyordu:Ilahi yolundan seni ayiracak islerle ugrasma!...:)Ne guzel di mi??...Uyarilarim da geliyor....:))))

    Simdi sizi Lut'un hikayesiyle birakiyorum....

   Yüce Allah, o dönemdeki insanların en sapkini Lût kavminin kötü olanlarını yok etmek ve onların altı nı üstüne getirmek istediğinde, onlara, melekleri gönderdi.
Tarihçilerin kaydettiğine; Lût kavminin, beş kasabası ve buralarda yaşayan insanların sayısı, 400.000'den fazla idi.
Melekler, önce yolları üzerinde bulunan Hz. İbrahim (a.s)'a uğrayıp yumuşak huylu bir oğlan çocuğunu ona müjdelediler ve
Hz. İbrâhîm (a.s)'a; "Sedûm" ve "Amûre" halkını oluşturan Lût kavminden intikam almaya gittiklerini ve Allah'ın, iğrenç işlerle uğraşan o kasabalar içerisinde oturanların tamamının helak etmeyi emrettiğini söylediler.

Bunun üzerine Hz. İbrâhîm (a.s), kardeşinin oğlu Lût'u da helak edilenler içerisinde olmasından endişelenerek onlarla tartışmaya başlayıp onlara: "Helak edilecekler arasında Lût'ta var mı?" diye sordu. Onlar da: "Yüce Allah; onu, ailesini ve müminlerden onunla birlikte olanları kurtaracaktır" diye cevap verdiler. Yüce Allah, bu olayı şöyle haber vermektedir:
"Elçilerimiz, ibrahim 'e, (oğlu olacağına dair) müjdeyi ge tirdiklerinde: 'Biz (azgınlık ve iğrenç işler yapan) şu memleket halkını helak edeceğiz. Çünkü oranın halkı, zalim kimselerdir.' dediler. (İbrâhîm:) 'Ama orada Lût var!' dedi. (Onlar:) 'Biz orada kimlerin bulunduğunu çok iyi biliyoruz.Onu ve ailesini elbette kurtaracağız, Yalnız kansı müstesna; O, geride (azabta) kalacaklar arasındadır.[11]

Melekler, Hz. İbrahim'in yanından çıkıp henüz bıyıklan terlememiş genç delikanlılar suretinde Hz. Lût'un yanına gir diler. Meleklerin yüzlerinde, gençliğin ve güzelliğin parıltıları vardı. Melekler, kavminin başına gelecek hakikati Hz. Lût (a.s)'a bildirmediler. Hz. Lût (a.s), onları kendisine gelen mi safirler sandı. Onlara hoş geldiniz dedi. Fakat onların öğle vakti gelmeleri Hz. Lût (a.s)'ı kederlendirmişti. Çünkü Hz. Lût (a.s), kavminin ahlaksız ve günahkar olanlarının onlara dokunmasından korkuyordu. Özellikle meleklerin son derece güzel olmaları ve onları yanına girerken kavminden birinin görerek onlara kötülük etmelerinden endişe duyuyordu. Bundan dolayı Hz. Lût ( a.s), onlara son derece şefkat gösteriyor, kavminin onların geldiğini duyupta onlara karşı ahlaksızca saldırmalarından korkuyordu. Aynı zamanda ahlaksız kavmi misafirlerine tecavüz etmek isterlerse ne yapacağını düşünmeye başlamıştı. Çok geçmeden korktuğu şey başına geldi. Kavminden bir takım erkekler, misafirleri görmek istiyorlardı. Hz. Lût (a.s) onlarla iyilikle mücadele ediyordu. Yumuşak ve hoş bir şekilde onları ikna etmeye çalıştı. Belki onlardan biri, taşkınlık ve sapıklığından vazgeçebilir ve misafirlerine karşı çirkin davranışlardan kaçınabilirdi.

Onlara, kasabanın kızlarıyla evlenmelerini tavsiye etti. Çünkü bu; daha doğru daha güzel daha asaletti ve daha temiz bir işti... Fakat bu ahlaksızlar kötü maksatlarını Hz. Lût'a a-çıkça söylediler Çünkü bu edepsizler Sâdece bıyıkları terlememiş güzel genç delikanlı kimselere rağbet ediyorlardı. Bu hal karşısında Hz. Lût (a.s)'in gam ve kederi daha da arttı. Melekler Hz. Lût (a.s)'ın bu durumunu hissettiler. Bunun üzerine melekler Hz.Lût (a.s)'a; kendilerinin insan olmadıklarını ve Allah'ın emriyle halkı zalim olan kasaba halkını helak etmek için gelen melekler olduklarım söylediler. Yüce Allah bu olayı Kur'ân-ı Kerîm'de şöyle anlatmaktadır.

"Elçilerimiz, Lût 'a gelince; (Kavmi bu güzel kılıklı misafirlere bir kötülük ederler diye) onlar yüzünden kederlendi ve göğsüne sıkıntı geldi. 'Bu, çetin bir gündür' dedi. (Melekleri, genç delikanlı şeklinde gören Lût'un ) kavmi, koşarak Lût'un yanına geldiler. Daha öncede o kötü işleri yapmaktaydılar. (Lût:) 'Ey kavmim! İşte şunlar, kızlarımdır. Sizin için bunlar daha temizdir, Allah'tan korkun ve misafirlerimin önünde beni rezil etmeyin! İçinizde (bu kötülükten alıkoyacak) aklı başında bir Adam, yok mu?' dedi. Onlar: 'Senin kızlarından bizim bir hakkımız olmadığını biliyorsun. Ve sen, bizim ne istediğimizi elbette bilirsin' dediler. (Lût:) 'Keşke benim size karşı (savunacak) bir gücüm olsaydı veya güçlü bir kaleye sığınabilseydiniz dedi. {Melekler:) 'Ey Lût! Biz Rabbinin melekleriyiz. Onlar sana asla dokunamazlar. Sen gecenin bir kısmında ailenle birlikte (yola çıkip) yürü. Eşinden başka sizden hiç biri geri kalmasın. Çünkü onlara gelecek olan (azab),şüphesiz ona da isabet edecektir. Onlara vaat olunan (helak) zamanı, sabahtır. Sabah yakın değil mi? 'dediler. [12]

Melekler, işin gerçek yüzünü ve gelişlerinin gayesini, Hz. Lût (a.s)'a söylediler. Kavmi de, meleklere dokunmaya güç yetiremediler. Hz. Lût (a.s)'a; sabahın aydınlığı oluşmadan önce geceleyin ailesiyle birlikte kavminin bulunduğu yerden çıkmasını bildirdiler. Çünkü kavminin helak anı, sabah vakti olacaktı. Sabah, onların tümden helak ediliş ve yok ediliş vaktidir. Zira Yüce Allah, bu vakti şöyle bildirmektedir: "Onlara vaat olunan (helak) zamanı, sabahtır. Sabah yakın değil mi? dediler.[13]

24 ncü Gün – Evrensel Yasalar

Herkes Çekim Yasasına aşinadır, çünkü onunla ilgili çok fazla şey yazıldı. Ama bilinçli ve bilinçdışı seviyede çalıştığımız 12 Evrensel yasa olduğunu biliyor musunuz? Bu yasalar birbirimizle ve Yaratıcımız ile bağlantımızı, enerji akışını yöneten titreşim enerjisini, Evren’de var olan kutupluluğu (zıtlıkları) ve etrafımızdaki enerjinin bize nasıl karşılık verdiğini açıklar – bizi yönlendirmez, yönetmez veya kontrol etmez, yalnızca yapmasını istediğimiz şeyi yapar.

Evrensel yasalar yarattığınız şeye karşılık veren bir şekilde mucizelerinizi tezahür ettirmek için sizinle birlikte çalışır. Evren yargılamaz, sadece sizin enerjinize yanıt verir. Mucizelerinizle tam olarak meşgul oluyor musunuz ve onları yaratacak enerjiyle rezonansa giriyor musunuz? Sizin katılımınız olmadan mucizeleriniz tezahür etmez, kullandığınız enerjiyle başlayın. Düşüncelerinizi ve sözcüklerinizi izleyin, bunlar mucizelerinize ne tür enerji verdiğinizi bilmenizi sağlar.


sevgiyle kalin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...